Papa Franjo blagoslovio Susret mladih - SHKM 2014

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić je objavio dojmove prvog susreta s papom Franjom na svom profilu.

 "Jučer sam, mjesec dana prije SHKM Dubrovnik 2014., pohodio 'Apostolske pragove' preporučujući Susret, njegovih 1.600 volontera i 35.000 mladih sudionika, kao i Dubrovačku biskupiju i brojne obitelji koje su se odazvale pozivu da ugoste naše mlade goste, apostolskom prvaku sv. Petru i njegovim svetim nasljednicima, osobito bl. Ivanu XXIII. i bl. Ivanu Pavlu II. koji će za mjesec dana biti proglašeni svetima." - ističe između ostalog biskup Uzinić. 

Tom prilikom upoznao ga je s projektom SHKM, koji će u Dubrovniku okupiti 35.000 mladih katolika. Između ostalog predao mu je i prigodnu majicu susreta, te ga zamolio da blagoslovi Susret i sve sudionike, što je papa Franjo rado i učinio.

Biskup Uzinić papi je predao i poruku 1600 volontera SHKM-a Dubrovnik 2014, koja glasi: „Dragi papa Franjo, zahvaljujemo Vam se na vašoj molitvi i podršci u ime 35 tisuća mladih koji će se za mjesec dana okupiti na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku u Hrvatskoj, pod geslom: „Na slobodu pozvani!“ (Gal 5,13). Mladi će se okupiti dan uoči kanonizacije dvojice velikih papa na mjestu gdje je prije 10 godina bl. Ivan Pavao II. proglasio blaženom Mariju Petković. Dok se pripremamo za najveći susret mladih u našoj domovini ikada, pozivamo Vas da budete povezani s nama u molitvi i podijelite nam svoj apostolski blagoslov. Vole vas i mole za vas, 1600 volontera SHKM-a Dubrovnik 2014.“

Podijeli