Naši madi svojim dolaskom uveličali SHKM u Dubrovniku

U dvogodišnjoj pripravi na katehezama susreta mladih naše Župe uz dobrovoljne aktivnosti, izradu božićnih i uskrsnih ukrasa, te pečenje i prodaju kolača, pomoć i podršku naših župljana dobrovoljnim prilogom, mi mladi, otišli smo na SHKM-i u Dubrovnik.

Petak 25.04.2014. u 22:00h uz blagoslov i molitvu župnika Ivana Štivičića krenuli smo na naše putovanje u Dubrovnik „NA SLOBODU POZVANI“.

Živjeći u svjetlu Božje riječi opredjeljeniji za njegovu istinu zajedno izražavamo svoju pažnju u traganju za istinom o sebi samima u Isusu Kristu.

Ukoliko se njeguje međusobno zajedništvo, svojim druženjem, prijateljstvom, suosjećajnošću, a posve molitvom otvoreni jedni prema drugima izgrađujemo svoj život ka otvaranju Kristovoj blizini.
U jutarnjim satima, u subotu 26.04.2014., predvođeni mladim volonterima Dubrovnika krenuli smo u obilazak grada i znamenitosti.

Nakon obilaska, krenula je procesija iz stare jezgre u luku Gruž gdje je u 17:00 sati dubrovački biskup Mate Uzinić predvodio misno slavlje na kojem je sudjelovalo preko 35.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva.

Na samom početku misnog slavlja biskup Mate Uzinić zaželio nam je svima dobrodošlicu.
Nakon središnjeg euharistijskog slavlja SKHM-i u luci Gruž u Dubrovniku naši mladi su se raspršili po čitavoj Dubrovačkoj biskupiji.

Mladi su u nedjelju 27. travnja, drugog dana Susreta hrvatske katoličke mladeži, sa svojim obiteljima - domaćinima, koji su nas velikodušno udomili u svoje domove, sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju u Župi Dubrovačkoj, sv. Marije Magdalene – Mandaljena.

Uvijek ćemo se sjećati Dubrovnika, i po suncu i po kiši!

Velika hvala svim obiteljima koja su nas primila i otvorila svoja vrata i srca, pozdrav od mladih iz Župe Kraljice svete Krunice – Nova Gradiška.

Neka Uskrsli Kristi uvijek živi u nama!

Fotografije Susreta Hrvatske Katoličke Mladeži možete pogledati u našoj galeriji.

Podijeli